Хор "Детска китка"

03.07.2021 - Детският хор на България - Зала 1 НДК София

Концертният състав на хор "Детска китка", с диригент Яна Делирадева, взе участие в националната инициатива на Българския хоров съюз "Детският хор на България". Тя се проведе под патронажа на Президента на Република България - Румен Радев. Кулминацията на събитието беше концертът в зала 1 на НДК на 3 юли. Десет детски хора от цялата страна и Младежка филхармония "София" при НМУ "Любомир Пипков" изпълниха заедно някои от най-обичаните български детски и патриотични песни под диригентството на Славил Димитров. Публиката възнагради с дълги аплодисменти изпълненията на огромния ансамбъл от 280 хористи и 50 оркестранти в детска и младежка възраст. Залата кипеше от искрена енергия, излъчена от вълнуващите и вдъхновяващи изпълнения. Истински празник на детското хорово пеене и оркестрово музициране. А очите на децата сияеха от радост и щастие в съпреживяването с музиката!

На 19 юни към същата инициатива в Пловдив се проведе уъркшоп “Аз пея в детски хор” ръководен от Яна Делирадева в сътрудничество с "Детска китка". Бяха демонстрирани полезни практики при работата с детски хор в нашето съвремие.

27.06.2021 - Заключителен концерт на концертен състав на хор “Детска китка” - Лятно кино "Орфей"

Заключителен концерт на концертен състав на хор “Детска китка” с диригент Яна Делирадева и клавирен съпровод Соня Запрянова се осъществи на 27 юни на Лятно кино “Орфей”. По традиция, с песни и мили спомени, официално изпратихме нашите седем абитуриентки. Всяка от тях, под формата на кратко интервю, сподели за годините прекарани в хоровото ни семейство и как то е оказало влияние върху формирането им като хора.

14.06.2021 - Пловдив чете - Античен театър

Деветнадесетото издание на най-големия в България литературен фестивал „Пловдив чете“ 2021, който се провежда от 14 до 20 юни в Пловдив бе открит официално на Античния театър с концерт на група „Акага“ и хор „Детска китка“ при Общински детски комплекс – Пловдив с диригент Яна Делирадева и клавирен съпровод Соня Запрянова.

04.06.2021 - Международен хоров фестивал "Черноморски звуци" - Акведукта на Бунарджика

На 4 юни се случи красив пловдивски хоров концерт на Акведукта на Бунарджика в рамките на X-то юбилейно издание на Международния хоров фестивал "Черноморски звуци", Балчик, с участието на шест пловдивски хора и една софийска детска формация.

Този концерт се осъществи с финансовото съдействие на Община Пловдив и партньорството на кмета на район Централен Георги Стаменов. Беше подготвен организационно от Златина Делирадева.

Първата изява на концертния състав на хор "Детска китка" след пандемичните усовия, донесе радост на всички ни. Дирижира Яна Делирадева, а на пианото беше Соня Запрянова.

02.06.2021 - Рибница

Силни вълнения имаше около първия концерт на момичетата от подготвителен и стажантски състави на хор "Детска китка", по случай Деня на детето. Събитието се състоя на сцената на парк "Рибница" под диригентството на Джулия Узунова и клавирния съпровод на Соня Запрянова с веселите песни “Миши късмет”, “Тая лоша кака Мима” и “Дъга”.

16.04.2021 - Заключителен концерт на подготвителен и стажантски състав - Двор на ОДК

Заключителния концерт на подготвителен и стажантски състави на хор "Детска китка"!

На 16 юни, специално за това събитие превърнахме паркинга на Общински детски комплекс в отворена сцена за нашите родители и гости. Дирижираха Николина Кърмазлийска, Джулия Узунова и проф. Златина Делирадева, на пианото беше Соня Запрянова.