Дизайн и приложни изкуства

Мария Катилева

Моден дизайн

Интериорен дизайн и декорация

Иновации

Хоби клуб

Моден дизайн се фокусира около облеклото, аксесоари и принадлежности. Изучава се история на костюма, пропорции на човешката фигура и лице, как се рисуват, как се използват различни рисувателни техники, конструкция на облеклото, стилове, дизайнери, течения и направления. Изработват се портфолио и бук за представяне. Правят се изложби и ревюта. Първи направления как се крои и шие.

Интериорен дизайн запознава учениците как да изготвят проект на даден интериор, чертаене в мащаб, изучават се материите и материалите и тяхното комбиниране, декориране на стени, подове, тавани и мебели. Проектират се и изработват предмети за дома, украса и декорации. Ще изработим макети на интериори, ще рисуваме върху стени, стъкло и предмети.

Иновации залага на идеите и нестандартното мислене, тяхното приложение във всички сфери на живата. Изучава се повторното приложение и рециклиране на материали и суровини, екологично и енерго спестяващо производство. Поощрява се изобретяването на неща, които ще направят света по-добър.

Хоби клуб е насочен към всички възрасти. Целта му е да развие творческото мислене и енергия у всеки от нас, чрез изработка на предмети, бижута, аксесоари и принадлежности, които да използваме в живота си, да развием сръчност, креативност и изобретателност. Ще изработим: несесери, чанти, бижута, карнавални маски, органайзери, контейнери, калъфи за телефони, декорации, ще вдъхнем нов живот на стари вещи.

Целта на школа дизайн е да развива и поощрява творческото начало във всеки индивид. Получавайки начални знания в съответното направление учениците разширяват хоризонта си и избора си на професия. Навлизат в сфери на познания и умения, които ще ги обогатят и ще им служат цял живот. Ще се сдобият с практични знания, умения и навици, ще се изявят чрез творчеството си, ще общуват и разискват теми от областта на дизайна, изкуството и живота. Обучението е в групи, с индивидуален подход към всеки, спрямо потребностите, желанията, възможности и личен темп на растеж и интерес.