Новини

На 09.02.2023 г. в централната сграда на ЦПЛР - ОДК - Пловдив се проведе зимният кръг от Десети юбилеен турнир - Математика без граници. В състезанието взеха участие ученици от школите при ЦПЛР - ОДК гр. Пловдив. Всички състезатели получиха сертификат за добро представяне.

Спечелени медали:

Ема Трайкова – сребърен медал, 

Еда Пашова, Пламен Джуров, Кристиян Кичуков, Тодор Ламбов – бронзови медали.

Първо място за ВГ "Бамбини" при ОДК Пловдив от Национален конкурс "Път към славата" - София. 

В категория вокални формации "Бамбини" представиха най - новата си песен "Три щурчета цигуларчета" включена в репертоара на групата, чийто аранжимент е дело на корепетитора Димитър Донев. 

Освен престижното 1 во място децата от вокалната формация получиха официална покана за участие в Международен фестивал на изкуствата "MAGIA ITALIANA", който се провежда в гр. Римини. Италия.


На 11 и 12 март 2023 г. в град София се проведе националният кръг на националната

олимпиада по информатика, на който взеха участие деца от школата по „Компютърно

програмиране“ с ръководител д-р Цветана Димитрова към ЦПЛР – Общински детски

комплекс – Пловдив.

На I място се класира Вячеслав Рупски (състезателна група Е), а Мартин Костадинов

(състезателна група А) получи Грамота за много добро представяне.

Резултатите от класирането са публикувани официално на htpp//www.math.bas.bg/infos/

Интересни и забавни часове проведоха децата от Клуб „Забавен английски език“ с ръководител Мариета Царева, на 13 и 14 февруари по случай Свети Валентин.

20230213_190717.mp4

Успехи на Школата по шахмат

Александра Пехливанова и Божидар Михайлов завоюваха шампионски титли при момичетата и момчетата до 11 години на Държавното индивидуално училищно първенство, проведено в периода 17-19.02.2023 г. в София.

Златен медал за Нанси Узунова на турнира по шахмат "За един мирен свят", провел се в бившата Белодробна болница.

Награди от 17-то издание на фотоконкурс „Най-сладка целувка“:

1. Георги Чавдарски - 5 клас, Школа Фотография към ЦПЛР -ОДК - Пловдив – печели книгата „Сбогом дневнико“ от Ненко Генов и ваучер от Фотосалон Пловдив с право за участие в три категории

2. Мария Иванова - 8 клас Школа Фотография към ЦПЛР – ОДК - Пловдив. печели книгата „Форми на живот“ на Станислава Станоева и ваучер от Фотосалон Пловдив с право за участие в три категории

3. Джаник Бедросян 5 клас от ОУ "Душо Хаджидеков", Пловдив - печели „Филипопол“ -  луксозен албум от Елена Кесякова и Димитър Райчев и ваучер от Фотосалон Пловдив с право за участие в три категории

4. Никол Георгиева на 14 години от Школа Фотография към ОДК – Пловдив печели книгата „Трева и звезди“ от Станислава Станоева и ваучер от Фотосалон Пловдив с право за участие в три категории

5. Рая Герганова 6 клас ЦПЛР ОДК Пловдив печели книгата „Голямата странна градина“ от Владимир Зарев и ваучер от Фотосалон Пловдив с право за участие в три категории

На 6 февруари 2023 година се проведе областния кръг на националната олимпиада по информатика, на който взеха участие 7 ученика и четири състезателни групи. Вячеслав Рупски (състезателна грипа Е) и Мартин Костадинов (състезателна група А) от школа „Компютърно програмиране“ към ЦПЛР – ОДК – Пловдив се класираха за националния кръг на олимпиадата, който ще се проведе на 11 и 12 март е град София. Домакин на олимпиадата ще е СМГ.

Вокално студио "Синтез" изпрати 2022 година 

с призове от Национални и Международни конкурси


Успешен завършек на 2022 година за солистите от Вокално студио "Синтез".

Те завоюваха следните отличия:

Първо място и златен медал за Елизабет Амбарцумян в Международен фестивал "Кръстопът на музите" гр. София.

Второ място и сребърен медал в четвърта възрастова група за Кристиана Наскова, второ място и сребърен медал във втора възрастова група за Деница Ликова и второ място и сребърен медал в първа възрастова група за Елизабет Амбарцумян в International Festival "Christmas Confession" гр. София.

Най-изявеният солист на Вокално студио "Синтез" - шестгодишната Бети се пребори за първите места в Национален конкурс "Звезден сблъсък" гр. Велико Търново и Национален конкурс "Коледна звезда" гр. Тутракан. Голяма радост за Елизабет Амбарцумян бе участието й в International Art Contest "Euro kids Winter" Naples Italy където спечели първо място и златен медал, а неаполската публика я дари с титлата "Евроталант". 

Ръководителят на студиото - Желязка Белчилова бе отличена за постигнатите високи резултати на своите възпитаници.

Деца от Школата по пиано с ръководител Момчил Арабаджов украсяват Коледната елха на ОДК! 

Стажантски състав на хор "Детска китка" с диригент Джулия Узунова и пианист Соня Запрянова взе участие в Благотворителен коледен концерт на джаз пианиста Боби Вълчев, на 18 декември в Сити Арт Марк център - гр. София. Набраните средства са за осигуряване на занимания по музикотерапия на деца от център "Св. Врач". 

Сътворихме “Коледна магия” !!!

Трите концертни състава на Вокално студио “Синтез” представиха своите мизикални изпълнения и театрални етюди с голямо желание и старание. Един нов хумористичен прочит на Коледата, поднесен с “леко намигане” и подсещане за истински важните неща в живота. Подарихме си вълнуващи емоции и се заредихме с коледен дух и настроение. Екипът на Вокално студио “Синтез” - Желязка Белчилова (ръководител и вокален педагог), Лора Нейкова (педагог-актьорско майсторство) и Александър Леков (музика и корепетиция) благодари на своите деца за огромната любов и отдадеността.

На 14.12.2022 г. в Изложбена зала 2019 на Градска художествена галерия се състоя тържествената церемония “Спортист на годината”. По покана на Община Пловдив в тазгодишното издание,

изцяло за музикалното офромление се погрижиха солисти от Вокално студио “Синтез”, с ръководител Желязка Белчилова. Те поднесоха специална програма с песни за любовта към родината и силата на мечтите. На церемонията присъстваха кметът Здравко Димитров, председателят на Общински съвет Александър Държиков, зам.-кмет по спорт Георги Титюков, директорът на Дирекция спорт и младежки дейности Петър Зехтински и др.  

Магията на Коледа с прекрасните гласове на Хор на Пловдивските момчета „Стефка Благоева“ в Културен център Тракарт!

Музиката е вълшебство!

На 15.12.2022 г. ВГ "Бамбини" с ръководител Снежка Донева  и Школата по художествена гимнастика и балет с ръководители Дарина Джурова и Елмира Младенова, бяха част от Празника на дарителите, организиран от Клиниката по педиатрия към УМБАЛ Свети Георги – Пловдив. 

Има го доброто!

На 15 декември 2022 в централната сграда на Общински детски комплекс се проведе Концерт - спектакъл "Пловдив и магията на заедността" по инициатива на Мисис България Интернешънъл Манита Вартан и директора на ОДК Озден Мурадова.

На една сцена се представиха талантливи деца от различни етноси - над 50 деца - арменци, българи, роми, турци, евреи и украинци, ученици от Арменското училище, ОДК Пловдив, детска градина "Щастливо детство" , вокално студио "Синтез", с ръководител Желязка Белчилова, формация "Куклици" и други.

Гости на събитието бяха кметът на район „Централен“  г-н Георги Стаменов, зам. - кмета Фиданка Кацарева и г-жа Стефка Симеонова, главен експерт  „Образование и култура“ в район „Източен“. 

Традиционният КОЛЕДЕН КОНЦЕРТ на Опера Пловдив събра на сцената над 180 артисти в едно музикално пътешествие из най-обичаните филмови коледни истории на всички времена. Събитието се проведе на 15 декември.

Участие взеха и талантите на Хор на пловдивските момчета „Стефка Благоева и “Хор „Детска китка“ с диригенти Милка Толедова и Яна Делирадева.

На 13.12.2022 г.  талантливите танцьори от Фолклорен танцов ансамбъл „Иглика“ и невероятните изпълнители от Формация за автентичен фолклор „Куклици“ към Общински детски комплекс – Пловдив направиха истински празник „Иде, Коледа иде!“  на сцената на Дом на културата „Борис Христов“. Препълнената зала от приятели, родители и почитатели бурно аплодираше всяко изпълнение в програмата. Два часа и половина, тези искрени и безмерно талантливи „пазители на българщината“, пълниха сърцата на публиката с чиста емоция, радост и вълнение! 

На 15 декември от 18:30 до 19:30 се проведе събитие “Весела Коледа с визуално програмиране”, в което участваха ученици и родители от 5 “б” клас. Организатор на събитието бе г-жа Вълева, учител по ИТ в ЦПЛР ОДК Пловдв, с любезната подкрепа и съдействие на СУ “Св. Седмочисленици”. 


Празничното начало на вечерта бе сложено от г-жа Генчева, директор в училището, която отправи своите благопожелания към учениците, а след това и към специалните гости на събитието- родителите.


Вдъхновени от коледния дух, впрегнали своето богато въображение и умения по визуално програмиране, с помощта на учителя си, петокласниците бяха измислили, написали сценарий, който бе представен в началото. Във втората част заниманията продължиха в програмиране и създаване на играта, в която героите “оживяват”. Кулминацията на вечерта бе когато родителите също се впуснаха в приключението и отидоха при децата си, за да се докоснат до създаденото.


Вечерта приключи с много вдъхновение, удовлетворение, благодарности и пожелания за бъдещи инициативи, от които учениците да черпят знание, увереност и опит!

На 6 декември 2022 г. в основната сграда на ЦПЛР – ОДК – Пловдив се проведе обучение на екипа на институцията в изпълнение на Плана за пожарна безопасност и План за действие при гасене на пожар.

Екип на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Пловдив, ръководен от инспектор Борис Кангрохов разясниха какви са правилата за безопасност при пожар, действията за локализиране на пожар и за свеждане на опасностите и щетите до минимум, видовете пожарогасители и начина им на използване.

Направена бе и демонстрация за гасене на пожар, като впоследствие служителите бе предоставена възможност да работят с пожарогасители.

Съвместно изпълнение на Реквием в ре минор оп. 48 от Габриел Форе на хор "Детска китка" с Нов симфоничен оркестър под диригентството на Петко Димитров в зала "България", град София на 27 ноември 2022 година. 

Диригент на хора: Яна Делирадева. 

Солисти: Николина Кърмазлийска, сопран /ст. учител, музика - вокален педагог на Хор"Детска китка"/и Алпер Юнлютрюк, баритон.

Вълнуващ концерт!

На 27.11.2022 в  ЗАЛА - 1 на НДК гр. София се проведе Концерт - Спектакъл посветен на 70 години БЪЛГАРСКА ХУДОЖЕСТВЕНА ГИМНАСТИКА.

В програмата взеха участие и момичетата от школите по художествена гимнастика и джаз-балет към ЦПЛР-ОДК - гр. ПЛОВДИВ, като с прекрасното си изпълнение допринесоха за

изключителното представяне на децата от цяла БЪЛГАРИЯ .

На 05 - 06.11. 2022 в гр. София се проведе Държавно първенство по Естетическа Групова Гимнастика. 


Нашите момичета от двете школи - художествена гимнастика и джаз-балет, взеха участие и спечелиха едно златно и две сребърни отличия.


Златен медал  - възрастова група - "девойки".

Сребърен медал - възрастова група - 8-10 години.

Сребърен медал - възрастова група - 12-14години.

На 26.10.2022 г. в ОДК - Пловдив се проведе Десето юбилейно издание на турнира Математика без граници. В състезанието взеха участие ученици от школите при ЦПЛР - ОДК гр. Пловдив.

Състезателите завоюваха един златен и три сребърни медала и спечелиха сертификати за успешно участие.

Златен медал спечели Александър Димитров, а сребърните медали са за Еда Пашова, Тодор Ламбов и Кристиян Кичуков.

Андрей Танчев от Школата по фотография в ЦПЛР - ОДК - Пловдив е големият победител в своята възрастова група 14-17 години, категория фотография,от конкурса "Гаранция:# щастливо детство" организиран от Държавна агенция за закрила на детето.

Наградата му бе връчена от заместник-министъра на труда и социалната политика Надя Клисурска на официална церемония, състояла се на 11.11.2022 г. в Националния дворец на децата, гр. София.



На 19.11.2022 година се проведе национална купа по карате Шинкиокушин за деца до 10 год.възраст в гр.Пловдив.В състезанието взеха участие 142 деца от цяла България.

ОДК взе участие с четири, като едно от тях успя да се класира в челната тройка.

II-ро място за Дара Димитрова в категория +36

На 20.11.2022 год. състезанието продължи с деца до 12 и до 14 годишна възраст.

В състезанието взеха участие 161 деца, като пет от тях представиха ЦПЛР-ОДК -Пловдив.

Класирали се състезатели:

Петър Нанев - 2-ро място +50 кг.

Йордан Христев - 3-то място +50 кг.

Виктор Георгиев - 3-то място до 50 кг.

Хор „Евмолпея“ при ЦПЛР ОДК – Пловдив достойно представи България на тържествата в Сремски Карловци и Нови Сад по случай 300 години от рождението на отец Паисий 

На 28-ми октомври хор „Евмолпея“ реализира концерт в най-старата Карловачка гимназия на Балканите в Сремски Карловци – град, в който през май 1761 г. атонският монах Паисий Хилендарски бива приет от Карловачкия митрополит Павел Ненадович.

На 29-ти октомври бе вторият концерт на хор „Евмолпея“, който се проведе в Нови Сад в рамките на традиционната „Българиада във Войводина“ – празник на етническите българи в Сърбия. На третия ден хорът бе посрещнат от владиката на Сремски Карловски и област Войводина. Последният концерт на хор „Евмолпея“ се състоя в катедралната църква „Св. Никола“, разположена до старото седалище на Сръбската патриаршия. Концертната визита завърши с думите на Ректора на семинарията за историческата и духовна близост между Сърбия и България и за изключителното значение на делото на атонския монах.

На провелият се Държавен турнир по спортна стрелба "Севтополис" гр.Казанлък , учениците на ЦПЛР-ОДК гр.Пловдив се представиха отлично и завоюваха много призови места.

Изявилите ученици са :

А най-малките Едит Кюрегян, Тина Христозова и Дари Навущанова дебютираха с  прекрасно пrедставяне и показаха потенциал !

В отборното класиране учениците от ЦПЛР-ОДК - Пловдив заеха е призовото второ място. 

 На 04-05.11.2022 год. България беше домакин на европейско първенство по карате Шинкиокушин за юноши и кадети в гр. София.

ЦПЛР-ОДК гр. Пловдив взе участие с един представител при кадети - Манол Велков,който се класира в осемте най-добри.

На церемонията по официалнота откриване на изложбата 15-ти национален конкурс “Фатоприказки”, организиран е проведен от ЦПЛР-ОДК-Кърджали се класираха учениците:

Специална награда на РУО гр. Кърджали- Симона Лукова, 7 клас,
2- о масто категория “Пейзаж и природа” 1-ва възрастова група: Георги Димкин, 5 клас
1- ва възрастова група категория”художествена фотография- 1-во масто на Некол Георгиева,
2-ро място втора възр. група “Художествена Фотография- Татевик Егоян, 10 клас,
3-то място, втора възрастова група- Мария Иванова, 9 клас.

Ученици от Школата по дизайн и приложни изкуства с ръководител Мария Катилева финализираха  своя  проект "Шевици" - израборване на декоративно пано на стена в ЦПЛР-ОДК-Пловдив, I филиал, който бе представен на официално тържество, проведено на 3.11.2022 г. във филиала на ЦПЛР - ОДК, на ул. Христо Казанджиев 13. 

Децата от Клуб „Забавен английски език“ с ръководител Мариета Царева станаха част от Седмицата на Хелоуин. 

На 23.10.2022г. в град Букурещ / Румъния / се проведе Международен турнир - ROMANIA OPEN CUP от състезанията по ЕГГ / Естетическа групова гимнастика /.

В турнира взеха участие деца от школите по художествена гимнастика и джаз-балет и спечелиха златните медали при ДЕВОЙКИ - Кратка програма. 

 На 26.10.2022 г. в ОДК - Пловдив се проведе Десето юбилейно издание на турнира Математика без граници. В състезанието взеха участие ученици от школите при ЦПЛР - ОДК гр. Пловдив.

На 21 октомври петокласници и шестокласници от пловдивското СУ “Пейо Яворов” взеха участие в Европейската седмица на програмирането (Code Week 2022). Учениците са част от клуб “Блоково програмиране на компютърни игри и анимации” и приложиха своите умения в организирано събитие под надслов “Дигитално разказване на истории” (Digital Storytelling).

 Детските отбори бяха обединени в четири теми: “Пътуване в облаците”, “На морското дъно”, “Пътуване в пустинята”и “Plants vs Zombies”, като създадоха своите дигитални истории, преминавайки през няколко етапа.   Първо измислиха и написаха своите сценарии. След това събраха и обработиха материали. Накрая сглобиха всичко и го кодираха във вълнуващи анимации, които представиха.

За проявените креативност, творчество и дигитални умения малките творци-разказвачи получиха поименни сертификати и вдъхновени възкликнаха: “До следващия път!”.

Владимир Ботев (първи от ляво на дясно) ученик на ЦПЛР ОДК – Пловдив е шампион на четворка скул на Балканиадата по гребане, която се проведе във Вишиград ( Босна и Херцеговина).

Ботев и съотборниците му изминаха трасето за време 6:07.67. Втора е лодката на Гърция, трети са представителите на Турция.

Друг ученик участвал на Балканиадата е Иван Йорданов, който се класира четвърти на скиф. 

На 26.06.2022 година в гр.Бургас се проведе Международен турнир - купа "Черно море" за деца, кадети, мъже и жени. Манол Велков от Школата по карате спечели I място при кадетите, в категория до 60 кг.

На 05.06.2022г.в град София се проведе Държавен турнир " Цветята на България", в което взеха участие 17 деца от школите по художествена гимнастика и джаз-балет. Представиха се отлично и спечелиха златните медали във възрастови групи  8-10 г., / 12-14г., / Девойки /. 

На 22. 05. 2022г. в зала СТРОИТЕЛ - Пловдив, се проведе състезание "ГИМНАСТРАДА", в което взеха участие децата от школите по художествена гимнастика и джаз-балет към ЦПЛР - ОДК. 

Децата се представиха блестящо и спечелиха златните медали във възрастова група 7-10г. и 10-14г.

Благодарствени писма за участие в благотворителен концерт "С обич за Никол".  

Вокално студио "Синтез" - гвоздеят в програмата на поредица концерти под наслов "Обединени чрез музика" с Оркестър на Военновъздушните сили на САЩ в Европа и Представителен духов оркестър на Военновъздушните сили на Република България 


Концертният състав на Вокално студио "Синтез" с ръководител Желязка Бечлилова имаше огромната чест и привилегия да музицира заедно на една сцена с цели два духови оркестъра - Оркестър на Военновъздушните сили на САЩ в Европа, с диригент полковник Кристина Нур Рутия и Представителен духов оркестър на Военновъздушните сили на Република България, с диригент майор Михаил Младенов. Поканата към ВС "Синтез" за съвместни концерти бе отправена именно от Михаил Младенов.

Първият концерт се проведе на 6-ти май - Ден на Храбростта на Античен театър - Пловдив. Децата изпяха китка от емблематични патриотични песни, които изправиха публиката на крака. Изпълнението бе бурно аплодирано от почетните гости - Херо Мустафа - посланик на САЩ в България и генерал-майор Димитър Петров. Фурор предизвика соловата песен на 5 годишната Дария Янкулова. Тя изпълни "Де е България" със новаторски аранжимент, написан специално за нея от Михаил Младенов.

Децата от ВС "Синтез" и 70-те музиканта от САЩ и България показаха, че музиката сплотява и представлява един универсален език. Събитието се превърна в незабравимо преживяване както за публиката, така и за самите изпълнители.

"Обединени чрез музика" се състоя на 7-ми май в Стара Зaгора и на 9-ти май във Варна и Бургас.

На 05. и 06. май в град София се проведе  Международен турнир по Естетическа Групова Гимнастика - "Аcademic  Cup " 2022. 

Нашите  6 момичета се представиха отлично и спечелиха сребърни медали във възрастова група - родени 2006 - 2008г.

На 30 април 2022 година се проведоха Националните пролетни състезания по информатика, на които взеха участие около 200 ученици от цяла България в пет състезателни групи. 

Диман Симеонов от школа „Компютърно програмиране“ към ЦПЛР-ОДК – Пловдив  премери сили с общо 36 участника от градовете  София, Ямбол, Габрово, Варна, Шумен, Търговище, Русе и Габрово в състезателна група D (6. клас). С резултата си той завоюва място, с което спечели ГРАМОТА ЗА МНОГО ПРЕДСТАВЯНЕ! 

На 30.04.2022 год. в град Ловеч се състоя национално първенство за деца по Шинкиокушин карате в три възрастови групи - до 10, до 12 и до 14 годишна възраст.

На състезанието участваха 345 деца от цяла България.

ОДК взе участие с десет деца и постигнахме следните резултати:

1-во място за Виктор Георгиев - до 12 год.възраст - до 35 кг.

1-во място за Любомир Велев - до 12 год. възраст - до 39 кг. 

3-то място за Дени Айдън - до 12 год. възраст - до 39 кг.

1-во място за Петър Нанев - до 12 год. възраст - категория плюс 39 кг.

2-ро място за Йордан Христев - категория плюс 39 кг.

На 27 април от 18 часа, по случай Mеждународния ден на дизайна, Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс - Пловдив представя изложба на школата си по дизайн и приложни изкуства. В нея ще вземат участие 20 ученика с произведения, направени през последната учебна година, както от присъственото така и от дистанционното обучение. Ще бъдат показани рисунки, модни скици, пейзажи, колажи, проекти и ушити от децата модели и произведения. Изложбата може да бъде видяна в сградата на ЦПЛР – ОДК на бул. „Шести септември“ №193.

1-во място на Георги Димкин, ученик в 4 клас от школата по Фотография на ЦПЛР ОДК – Пловдив. Призът е от Международен фотоконкурс "INTERNATIONAL ART COMPETITION - TALENTS OF TOMORROW", Класиране Фотография, Категория „Чудото на водата“, втора възрастова група.


ФТА „Иглика“ към ЦПЛР ОДК - гр. Пловдив - първи гости на Община Пловдив на Игнажден 

Навръх големия християнски празник Игнажден първи гости на Община Пловдив бяха коледарчетата от фолклорен танцов ансамбъл „Иглика“ към Общински детски комплекс. Техни домакини бяха кметът Здравко Димитров и зам.-кметът Величко Родопски. Както повелява традицията облечените в народни носии малчугани наричаха за здраве и берекет, а с обредните си песни поздравиха всички общински служители за предстоящите светли празници. 

На 16.12.2021г., в навечерието на Коледните и Новогодишни празници малчуганите от вокално студио „Синтез“ към пловдивския общински детски комплекс /ОДК/ направиха прекрасен жест към възпитаниците на ДГ „Мирослава“. Те посетиха дечицата, за да им подарят лично комплект книги, събрани в рамките на инициативата на ОДК „Подари любима книга, създай вълшебно коледно преживяване“.

„Надявам се много да ти хареса тази книжка, защото тя е път към нови приключения“, „Нека всеки ден бъде за теб като една красива приказка с много игри и забавни моменти“, „…нека книгите те отвеждат на чудни места и нека те срещат с приказни герои, нека ти помогнат да изживееш пълноценно твоето вълшебно детство“. Това бяха само някои от посланията, които децата бяха изписали в книжките за своите приятели.

Кампанията се проведе в четири дни от 6 до 9 декември, в рамките на които бяха събрани 570 книги. Всички те ще бъдат дарени на детските градини, началните и основните училища в града за обогатяване на библиотечния им фонд. 

На 30.10.2021 година се проведе национална купа по карате Шинкиокушин за деца до 10, 12 и до 14 год. възраст в гр. Пловдив.

В турнира  участваха общо 210 деца от цяла България.

ОДК взе участие с осем свои възпитаника и завоюва пет отличия в трите възрастови групи.

 

Отличили се състезатели до 10 годишна възраст:

Виктор Георгиев - 2 място

 

Отличили се състезатели до 12 год. възраст:

Петър Нанев - 2 място

Александра-Никол  Димитрова - 3 място

Йордан Христев - 3 място

 

Отличили се състезатели до 14 год. възраст:

Манол Велков - 1 място

Поредно призово отличие за малките таланти от ВГ „Бамбини“ при ЦПЛР – ОДК – Пловдив!

Отлично се представиха възпитаниците на Снежана и Димитър Доневи в седемнадесетото издание на Международен фестивал на изкуствата „Кръстопът на музите“ 2021 г., гр. София.

Вокалната формация завоюва престижното II - ро място. Изпълнението на „Бамбини“  бе оценено  от големия вокален педагог и изпълнител Етиен Леви .

Фестивалът се провежда под патронажа на Министерството на културата. 

Вокално студио “Синтез” при ЦПЛР-ОДК Пловдив с шест отличия от XIV INTERNATIONAL FESTIVAL OF ARTS “ORPEUS IN ITALY” Лидо ди Йезоло - Венеция, Италия

При силна конкуренция от над 400 участника от цял свят, децата от Вокално студио “Синтез” показаха, че за истинския талант няма граници.

Кристиана Наскова завоюва Първо място в категория “Vocal: jazz” (14-18 год.). Йоана Линева се пребори за Първо място в категория “Vocal: classical” (11-13 год.) и Трето място в категория “Vocal: jazz” (11-13 год.), а Ивелина Томова спечели Трето място в най-оспорваната категория “Vocal: pop” (11-13 год.).

Голямата изненада ни поднесе шест годишната Петя Карпарова, която дебютира с Трето място в категория “Vocal: pop” (до 7 год.)

Ръководителят на студиото Желязка Белчилова бе отличена с Диплом “GRANDE MAESTRO”

На 30.10.2021 година се проведе национална купа по карате Шинкиокушин за деца до 10, 12 и до 14 год. възраст в гр. Пловдив.

Страхотно представяне на децата на ОДК-Пловдив!

В турнира участваха общо 210 деца от цяла България.

ОДК взе участие с осем свои възпитаника и завоюва пет отличия в трите възрастови групи.

Отличили се състезатели до 10 годишна възраст:

Виктор Георгиев - 2 място

Отличили се състезатели до 12 год. възраст:

Петър Нанев - 2 място

Александра-Никол Димитрова - 3 място

Йордан Христев - 3 място

Отличили се състезатели до 14 год. възраст:

Манол Велков - 1 място

На 30.05.2021 г. на сцената на Куклен театър – Пловдив децата от групата по актьорско майсторство ДТВ "Владимир Николов" към Общински детски комплекс - Пловдив, с ръководител г-жа Евелина Николова, представиха  постановката "Звездното момче".

Представянето на децата беше изключително професионално и предизвика вълнуващи моменти както за самите участници, така и за цялата публика. 

Първо място за мажоретен състав "Динамика" към ЦПЛР – ОДК - Пловдив от фестивал "Слънчева Бесапара" град Пазарджик - батон сцена.  

В навечерието на Великденските празници откритото пространство на Общински детски комплекс събра творенията на талантите от различните клубове и школи. Със самостоятелна изложба се представя 5-класничката Симона Лукова. Амбициозното момиче от клуба по фотография, с ръководител Изабел Хугасян, представя своята експозиция „Цветен Великден“.

Възпитаниците от школата по изобразително изкуство на Николай Балдев се представят с рисунки, реализирани в домашни условия по време на обучението в електронна среда.

Великденски картички изработиха децата от школата по Арттерапия с ръководител Галина Райчева.

Великденски яйца от пресован стиропор красят  двора на Центъра за подкрепа за личностно развитие – ОДК. 70-сантиметровите творения са дело на талантите от школата по дизайн с ръководител Маша Катилева.

Учениците от школата по творческо писане с ръководител Елена Левашка изготвиха   постер за Великденските празници – история, традиции, обичаи, символи.

Екипът и децата на Общински детски комплекс – Пловдив Ви пожелават Светли Великденски празници, споделени с близки и приятели, топлота в душите и благодат в домовете Ви!


На 24 и 25 април 2021 год. се състоя националното първенство

по Шинкиокушин карате

за деца до 10-, 12-, 14-, 16- и 18-годишна възраст в зала Арена – гр. Шумен.

ОДК взе участие с  шест деца в три от възрастовите групи.

Децата постигнаха следните резултати:

I място до 10-годишна възраст и най-техничен състезател – Виктор Георгиев

I място до 12 год. – Васил Николов 

I място до 12 год. – Явор Василев

II място до 12 год. – Александра-Никол Димитрова

III място до 16 год. – Георги Чолаков

Проф. Златина Делирадева,  главен диригент на хор „Детска китка” при ЦПЛР – ОДК – Пловдив, бе удостоена със специална награда - статуетка и диплом за Цялостен принос към Международните детско-юношески хорови празници „Добри Войников“ – Шумен.

Проф. Теодора Павлович, председател на журито, обяви учредяването на награда за Цялостен принос на Международните детско-юношески хорови празници, по инициатива на членовете на журито. Първият неин носител има честта да бъде проф. Делирадева. Наградата беше обявена и от зам. кмета на община Шумен г-н Найден Косев по време на втората концертна вечер от онлайн изданието на фестивала.

Честита награда, проф. Делирадева. Бъдете здрава, летете на крилата на музиката и разпръсквайте любовта си към детското хорово изкуство.

Хор „Детска китка” и неговите диригенти проф. Златина Делирадева и Яна Делирадева получиха диплом за отлично представяне от организаторите на Международния фестивал, Български хоров съюз и Европейската хорова федерацията на Европейския съюз.

Младите таланти на Естрадно студио „Прима“ участваха и се представиха достойно в третото издание на фестивал - EVERGREEN FEST SOFIA 2021, който се проведе онлайн на 20-21 февруари 2021 г.


Успехи на таланти на Общински детски комплекс – Пловдив

Младите таланти на Естрадно студио „Прима“ участваха и се представиха достойно в третото издание на фестивал - EVERGREEN FEST SOFIA 2021, който се проведе онлайн на 20-21 февруари 2021 г.

Носителите на награди са:

I-во място - Стилиан Пенков (Категория - “Световни евъргрийни и джаз стандарти”)

II-ро място - Красимира Александрова (Категория - “Световни евъргрийни и джаз стандарти”)

III-то място - Мартина Жекова (Категория - “Български евъргрийни”)

Поощрение - Мария Чолакова (Категория - “Български евъргрийни”).

Евъргрийн Фест София (Evergreen Fest Sofia) е музикален фестивал за изпълнение на евъргрийни и джаз стандарти от деца и младежи  и се организира от Фондация „Музика Вива” и Музикално-издателска къща „Студио Артес”, със съдействието на НЧ „Д-р Петър Берон 1926 г.”

Кметът Здравко Димитров връчи отличието „Най-добър млад предприемач на Пловдив“ за 2019 година

„Пловдив е единствената община, която подкрепя младите и иновативните“, заяви зам.-кметът Георги Титюков

За 11-та поредна година Община Пловдив проведе Конкурса „Най-добър млад предприемач“. Официалната церемония по награждаване на победителите се състоя днес на Гребния канал, а наградите на отличените иновативни проекти бяха лично връчени от кмета Здравко Димитров, председателя на Общинския съвет Александър Държиков и зам.-кмета по спорт и младежки дейности Георги Титюков.

„Много се радвам, че виждам толкова млади хора. Винаги – и в спорта и в бизнеса, и сега в администрацията съм давал и давам път на младите. Пожелавам ви да развиете уменията си и да претворите идеите си в успешен бизнес“, заяви при награждаването на победителите кметът Здравко Димитров. По думите му през годините Община Пловдив е дала старт на редица иновативни и креативни идеи, които вече са се превърнали в успешни бизнеси.

Конкурсът „Най-добър млад предприемач“ се организира всяка година от Община Пловдив и отдел „Спорт и младежки дейности” и има за цел да стимулира креативното мислене на младите хора и да подпомогне тяхното развитие в бизнес сферата.

Община Пловдив единствена провежда този конкурс.

„Ще се радвам и другите общини да последват примера за конкурса и  ние ще помогнем  неговата идея да достигне до повече населени места“, заяви кметът Здравко Димитров.

Тази година до финалния кръг достигнаха 10 участници, от които комисията награди петима. Сред бизнес идеите имаше такива за производство на натурална козметика, създаване на иновативен стол, изработен от екологични материали, др.

С престижната титла „Най-добър млад предприемач на Пловдив“ тази година беше удостоен Галин Генов. Той получи парична награда от 7 000 лева за идеята си за създаването на Спортен Клуб за инвалиди и хора в неравностойно положение. Тя беше връчена от кмета Здравко Димитров, който слезе специално от сцената, защото Генов беше контузен и трудно можеше да изкачи стълбите. В знак на съпричастност всички номинирани и наградени се снимаха на обща снимка долу пред сцената.

След награждаването Галин Генов сподели: „Във връзка със спечеления от мен приз „Най-добър млад предприемач на град Пловдив за 2020 година“ искам да изкажа благодарността си и да отблежа значението на обучението си в ЦПЛР – ОДК- Пловдив и по специално към г-н Огнян Димитров. Голяма част от успехът ми  се дължи именно на  знанията и опита придобити по време участието ми в програма „Учебна компания” на Фондация  „Джунниър Ачийвмънт”. Препоръчвам ги горещо на всеки, който има интерес в сферата на бизнеса.“

На шесто място се класира. Атанас Маринов и Цветелин Цветков – Производство на иновативен  стол;

Целта е да се създаде иновативен стол изцяло от екологични материали като се добави възможността за движение на долната част на тялото по време на работа за предотвратяване на заседналия начин на живот.

Отличените младежи – Галин Генов и Атанас Маринов са възпитаници на школа „Мениджмънт” при ЦПЛР – ОДК Пловдив с ръководител инж. Огнян Димитров. И двамата ръководиха учебни компании и участваха Националните младежки бизнес форуми „Изгряващи звезди”

През 2018 г. Галин Генов и ръководената от него УК „Cushiez” с предмет а дейност „Многофункцинална пътническа възглавница”  бяха класирани на първо място в конкурса „Брандико” на Министерствовто на икономиката.

През 2019 г. Атанас Маринов и управляваната от него  УК  „Upplay”  с предмет на дейност „Разработка и производство на иновативен стол” бяха класирани на първо място в конкурса „Брандико” на Министерствовто на икономиката.

До момента, в различните издания на конкурса школа „Мениджмънт” е участвала многократно, като през годините нейните възпитаници са завоювали още много награди  – първи, втори, трети и специални отличия.

4 юни 2020 г.



Национално състезание по карате Шинкиокушин за деца от 10, 12 до 14 год. възраст

На 20.10.2019 г. се проведе национално състезание по карате Шинкиокушин за деца от 10, 12 до 14 годишна възраст.

Школата по Карате към ЦПЛР ОДК Пловдив с ръководител Елена Башкехайова взе участие с осем деца.

Класиране:

Георги Чолаков – I – во място до 40 кг. за деца до 14 годишна възраст.

Манол Велков – I – во място до 41 кг. за деца до 12 годишна възраст. 

Марин Цветков – I – во място в категория + 49 кг. за деца до 12 годишна възраст.

Виктория Чолакова – III – то място в категория + 43 кг. за деца до 12 годишна възраст.

Явор Василев – III – то място в категория до 32 кг. за деца до 10 годишна възраст.


Лекция на тема „Превенция на трудовата експлоатация в България и чужбина” - екип по кариерно ориентиране към ЦПЛР-ОДК-Пловдив

На 06.03.2019 г. в ЦПЛР-ОДК-Пловдив екипът по кариерно ориентиране организира лекция „Превенция на трудовата експлоатация в България и чужбина”. На събитието присъстваха ученици от XI и XII класове от ПГХТТ, ПГ по битова техника и СУ ”Любен Каравелов” гр. Пловдив. Гост-лектори бяха Антоанета Куик и Алексан Киров от фондация „А21”. По време на представянето бяха показани три кратки тематични филма, които предизвикаха активното участие на учениците в дискусията. Те получиха конкретни практически съвети как да се предпазят от злоупотреба с личните им данни и документи, как да разпознаят фалшиви обяви за работа и признаци за недобронамерено поведение на „бъдещите работодатели”. 

Национален конкурс „Път към славата“ - участие на ВГ „Бамбини“

За седма поредна година Арт Център „Кърнолски“ организира най- мащабния национален конкурс на територията на България „Път към славата“, който в три дни събира талантливи деца и младежи от цялата страна в София. Събитието е под патронажа на д.ик.н. Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители. 

Вокална група „Бамбини“ към ЦПЛР – ОДК Пловдив взе участие в конкурсната програма в категория вокални групи. Сред засилена конкуренция и голям брой участници, децата се представиха блестящо и бяха отличени със следните призови места:

I – во място за ВГ „Мини Бамбини“– 1 възрастова група;

II – ро място за формация „Бамбини“– 2 възрастова група;

II – ро място за секстет “Бамбини“– 3 възрастова група