Покана за учредително събрание.pdf

Приключи националният литературен конкурс „Приказка от мен за теб“,
организиран от ЦПЛР – ОДК – Пловдив

Със 130 сладкодумни истории, получени на специалната ни приказна поща, приключи националният литературен конкурс „Приказка от мен за теб“, обявен от ЦПЛР – ОДК – Пловдив. От пощенската кутия на приказките надничат Плачещият змей, Дракончето с шоколадово сърце, Граховата принцеса, господин Стаматов – паякът с карираното сако, безброй принцеси със златни коси и сини очи, разхождат се мишлета, кучета и котета, които обикновено са добри. Във вълшебната надпревара се впуснаха и малки, и големи от всички кътчета на България, конкуренцията за първите места беше ожесточена, а журито се държи на крака само защото е попило сили от магията на разказвачите. Благодарим на всички Вас за красивите емоции и веселите и поучителни случки, в които ни изпратихте да пътешестваме

Текстовете са оценявани в четири категории: написани от деца до 10 години, създадени от деца над 10 години, измислени от възрастни, и други

В категорията автори деца до 10 години като най-добри журито отличи: „Превзетият цар“ на Александрина Малкиматева, на второ място е Сиана Митрева от Ямбол с „Принцесата и драконът“. Третото място си поделят Габриела Куцарова и първолачката Дария Веселова от град Стамболийски. Специалната награда в тази възрастова категория е за „Морските приключения на Ванката в Австралия“ на петгодишния Иван – предполагаме, че се казва Зафиров, защото майка му е забравила да напише голямото му име.

При батковците и каките със специална награда е отличен текстът „Приказка за моето семейство“ на третокласничката Ивислава Ивелинова от Търговище. Първото място е за „Урок за самохвалковци“ на четвъртокласничката Диляна Борисова от Правец, „Измисленото кученце“ на Лорин Йълдъръм е на второ място, а третото място е за „Пчеличката, козелът и пролетта“ на Маргарита Христова от Пловдив. Поощрителни награди в категорията се присъждат на Велина Сарелска и Антонио Попов от НУ „Христо Ботев“ в Пловдив.

При големите първата награда заминава за Варна, получава я Бисерка Алексиева за приказката си „Музар и неговите коне“. Две са приказките на второ място – „Разкъсаната черга“ на Борислав Ганчев и „Приключенията на котенцето Джеси“ от Анна Захариева от Карлово. Две са и творбите, заели третото място – „Игра на криеница“ от Тодор Каракашев и „Сладкоблъсканици“ на Силвия Христова. Специалната награда в тази категория е за „Мишлето Мишо на лов за приятели“ от Йоана Димитрова.

Най-много наградени има в последната категория – и други.

В категорията „Изключително професионално отношение към приказката“ грамота се присъжда на петокласниците от ОУ „Отец Паисий“ от Асеновград: Кирил Стоянов, Мехмед Хаджисадък, Михаела Герасимова, Мария Кухтева и тяхната преподавателка Мая Рудева.

Третокласниците от СУ „Отец Паисий“ в Стамболийски с класен ръководител Даниела Георгиева печелят в категорията „Приказни пчелички“ – целият клас е изпратил приказки – включително и учителката им. Учителите Даниела Георгиева, г-жа Гюлфие Велиева от СУ „Професор Никола Маринов“ – Търговище, г-жа Ц. Маринова от СУ „Емилиян Станев“ – В. Търново, г-жа Цвета Виткова от ОУ „Васил Левски“ – Правец, г-жа Надежда Илчева от ОУ „Васил Левски“ – Пловдив, и г-жа Светла Шопова от НУ „Христо Ботев“ в Пловдив печелят в категорията „Учител светулка“.

В категорията „Приказка за природата“ са отличени следните текстове: „Чими получава изненада“ на Павлина Субашиева, „Приказка“ на Боряна Бонева, „Великанът Каналин“ на Мария Македонска, „Хитрушите“ на Веселин Василев и „Сънят на Белошийка“ от Илиан Николов.

Организаторите на конкурса благодарят на ИК „Персей“ за бързата реакция и изпратените чудни книги, с които ще бъдат наградени част от авторите на отличените творби. Другите дарители са издателствата „Жанет 45“, „Хермес“ и „Коала прес“.

Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта на ЦПЛР – ОДК – Пловдив и на страниците на в. "Марица".

Текстовете на всички 130 приказки ще бъдат предоставени на малките художници и дизайнери в ЦПЛР – ОДК – Пловдив, за да създадат илюстрации и костюми, вдъхновени от вълшебните светове на участниците във второто издание на националния литературен конкурс „Приказка от мен за теб“.

На 7 април от 14 часа в сградата на ОДК – Пловдив авторите на отличените творби ще се срещнат не само за да получат наградите си, но и да си побъбрят с други любители на вълшебни истории, за да превърнат деня в празник на приказката.

На 1 март децата на ХПММ "СТефка Благоева" и ФАФ "Куклици" бяха гости на Община Пловдив. Кметът на града, г-н Здравко Димитров, както традицията повелява, бе закичен с ръчно изработена от децата мартеница. Отправен бе музикален поздрав към общинската администрация с пожелания за здраве, берекет и сбъднати мечти.

Децата от Школата по дизайн и приложни изкуства подариха на Община Пловдив изработената от тях голяма мартеница, която да радва жителите и гостите на град Пловдив.

Рождество е празник на добротворство, на мира и радостта,

на мечтите и желанията, на надеждата на милиони хора по света!

Рождество е семейството заедно, в уют и топлина!

Рождество е усмивката на дете с искрици щастие в очите!

Рождество е светлина и ново начало!


Усетете духа на Рождество с нас - Фолклорен танцов ансамбъл ”Иглика” и Формация за автентичен фолклор „Куклици“ при Център за подкрепа за личностно развитие –

Общински детски комплекс Пловдив!

Концертът ще се проведе в зрителната зала на ДК „Борис Христов” на 13.12.2022 от 18:30 ч.

СЪОБЩЕНИЕ

На 18.11.2022 г. ще се проведе кампания „Грамотни ли сме?“, организирана от Община Пловдив, съвместно с ЦПЛР – Общински детски комплекс – Пловдив. Целта е да се провери нивото на грамотност на участниците, свързана с компетентностите, които трябва да са придобили в обучението си по български език до съответния етап. 

Тестовете са за две възрастови категории: VII клас и X – XII клас.

Участието в кампанията е БЕЗПЛАТНО.

Заявките се подават чрез директорите на училищата на територията на Община Пловдив, като крайният срок е 7.11.2022 г.

Състезанието ще се проведе в сградата на ОДК на бул. „Шести септември“, No 193 на два етапа – сутрин и следобед в извънучебно време.

До 16.11.2022 г. училищата ще получат обратна информация за разпределението на учениците по зали и часовете на явяване на състезанието.

Резултатите на участвалите в кампанията ученици ще бъдат изпратени на училището след проверка на тестовете.

След оповестяване на резултатите на най – добре представилите се ще бъдат раздадени награди.

ЦПЛР – ОБЩИНСКИ ДЕТСКИ КОМПЛЕКС - ПЛОДИВ се присъедини и участва в Националните дни на неформалното образование, които се проведоха в цялата страна в периода 13 – 15.10.2022 г.

Много положителни емоции и удовлетвореност на участниците в инициативите, повишено доверие към институцията.

Ето как протекоха инициативите на ЦПЛР - ОДК 

Днес, 3 октомври 2022 г.  е специален ден за ЦПЛР – ОДК – Пловдив.

Ден, в който деца, родители и учители имаха възможността заедно да посрещнат и открият новата учебна 2022/2023 година.

В кратката тържествена част, провела се в двора на основната сграда на ОДК,  участие взеха ученици от Музиклната школа по класически духови инструменти, с ръководител  Снежанка Георгиева и шестгодишната Елизабет от Вокално студио „Синтез“ с ръководител Желязка Белчилова.

Очаква ни една вълнуваща година, изпълнена с позитивно настроение и много положителни емоции.

Децата, под ръководството на своите ръководители на школи, ще имат възможност да се потопят в света на изкуството и спорта, да усвоят знания в областта на науките и технологиите, да развият своя потенциал, да създадат нови приятелства, да открият своето хоби.

Нека си пожелаем „НА ДОБЪР ЧАС!“

Позитивен старт на учебната година и във филиал 1 на ОДК, на ул. Христо Казанджиев 13. 

Казваме "Добре дошли" на децата от ФТА "Иглика", ФАФ "Куклици" и ВГ "Бамбини".

Успех и на добър час!

Изложба на Общински детски комплекс – Пловдив под надслов „Мечти, вдъхновения и успехи“  стартира днес 1  май 2022 г.  до Фонтана на Деметра в Цар Симеоновата градина.

Изложбата представя дейностите в ОДК – Пловдив, вдъхновяващи моменти от работата в школите, успехи на децата и учениците!

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Единадесет отличия за Вокално студио "Синтез" от X Национален конкурс "Път към славата" София 2022


Солистите от Вокално студио "Синтез" се завърнаха от гр. София с единадесет награди. В конкурса в раздел "вокал" взеха участие стотици деца от цяла България. В журито бяха изтъкнати професионалисти като Етиен Леви, Стефан Диомов, Здравко Петров, VenZy, Нели Андреева и др.

Деница Ликова на 8 години завоюва Първо място във Втора възрастова група в номинация "Мюзикъл и песен от филм". Йоана Линева спечели две Втори места във Трета възрастова група в номинациите "Мюзикъл и песен от филм" и "Джаз и евъргрийн". Ванина Тодорова се пребори за Второ място в пета възрастова група в номинация "Поп". Шест годишната Петя Карпарова спечели две Трети места в Първа възрастова група в номинациите "Мюзикъл и песен от филм" и "Детска песен". Ивилина Даскалова взе Трето място във втора възрастова група в номинация "Поп" и Диплом за отлично представяне в номинация "Мюзикъл и песен от филм". В новообявената номинация "Звездата на Ваня Костова" Ивелина Томова бе наградена с Диплом за отлично представяне. Изключително емоционалното представяне на Стефани Караиванова в Четвърта възрастова група й донесе специален Диплом за най-артистично изпълнение на конкурса. Всички солисти от Вокално студио "Синтез" получиха Грамоти за участие и множество специални награди. Ръководителят на студиото Желязка Белчилова бе отличена с Диплом за постиженията на своите ученици.

Очи за красивото

 

На 07.03.2022г.в ЦСОП – Пловдив бе открита фотоизложба „Очи за красивото“, която представя работата на децата от Центъра за специална образователна подкрепа – Пловдив, участващи в школата по фотография на ЦПЛР-ОДК-Пловдив.

Всяка сряда под ръководството и напътствията на г-жа Хугасян – ръководител на школата по кино- и фотоизкуство, децата се учат да снимат и да виждат света със свой собствен поглед. Техните снимки са изключително оригинални и носят голям творчески потенциал. Преподавателката има идея за реализирането на нов бъдещ проект за книга с художествени снимки, направени от учениците от ЦСОП, събирани и съхранявани от нея през годините съвместна дейност.

Екипът на ЦПЛР – ОДК - Пловдив пожелава още много творчески изяви на децата и учениците!

Х юбилеен Национален конкурс „Път към славата“ - София

 

Първата част от Х юбилеен Национален конкурс „Път към славата“ – София, категория „Фолклор и Танц“ премина повече от успешно. От общо 1136 участници, високо отличени бяха децата на Формация за автентичен фолклор „Куклици“ с ръководители Виолета Щерева и Румен Монев.

ЦПЛР - ОДК – Пловдив може да се похвали с Гран При и Първо място за двете ни възрастови групи, много индивидуални и една дуетна награда, както и с дипломи за ръководителите.

Децата от Общински детски комплекс закичиха с мартеници кмета Здравко Димитров

        На 1 март децата от Общински детски комплекс зарадваха кмета Здравко Димитров по повод на настъпването на българският празник Баба Марта!

       Талантливите певци на Вокална група „Бамбини“ с ръководител Снежка Донева поздравиха кмета с песента „Баба Марта се шегува“.

      Десетокласничката Виктория Уручева от школата по изобразително изкуство с ръководител Николай Балдев, която взе първо място за детска рисунка в конкурса „Мисли зелено, събирай разделно“, подари красива картина на кмета. Деца от школата по Дизайн и приложни изкуства с ръководител Мария Катилева подариха изготвена от тях традиционна мартеница Пижо и Пенда, която краси кабинета на кмета.          

Уважаеми ученици,

Уважаеми родители,

От понеделник 28.02.2022 г.  заниманията в ЦПЛР – ОДК ще се провеждат в присъствена форма с групи от 12 деца.

Графиците на заниманията по области „Изкуства“, „Спорт“ и „Науки и технологии“ за м. март ще бъдат публикувани на интернет страницата на институцията на 28.02.2022 г.

На 28.02.2022 г. заниманията ще се провеждат по график, определен от ръководителя на школата, който има ангажимента да информира децата и учениците.

При възникнали въпроси можете да пишете на служебните електронни пощи на ръководителите на школи, които са публикувани на сайта в секция „За нас“, „Екип“ или да се обадите на тел. 032 65 14 17.

Разчитаме на Вашето отговорно отношение във връзка със спазването на Мерките за ограничаване на рисковете от разпространение на Ковид – 19.

На 26.01.2022 г. от 14:30 часа, в изпълнение на т. 3.10 от План за дейността на РУО -  Пловдив, пред учители по физическо възпитание и спорт, бе представен онлайн урок по волейбол с ученици от VI клас на СУ „Свети Патриарх Евтимий“. Водещ на занятието бе ръководителят на школата по волейбол на ЦПЛР – ОДК - Пловдив - Димитър Божилов.

Солисти от Вокално студио "Синтез" с призови места от два международни форума.

 

Габриела Паунова и Деница Ликова взеха участие в II Malta International Pop Music Festival "Christmas Voices" 2021. Със специално подготвени коледни песни те спечелиха сърцата не само на международното журито, но и на публиката. Изпълненията им заредиха домовете на всички участници от цял свят с празнично настроение. Габриела Паунова спечели Трето място, а Деница Ликова бе отличена с Второ място. За Дени това е първо участие в конкурс. Конкурсът се организира от European Centre for Culture & Arts (ECCA)  и Worlds Association of Performing Arts Europe (WAPA Europe).

 

Участието на солисти от Вокално студио "Синтез" в Международен фестивал на коледната и новогодишна песен "Коледна изповед" София също се увенча с голям успех. Йоана Линева завоюва Първо място, а Габриела Паунова спечели Второ място.

Хор "Детска китка" към ЦПЛР ОДК-Пловдив поздрави своите почитатели и граждани на Пловдив на площад Римски Стадион и стълбите на Каменица с коледни песни по случай настъпващите празници.

Весела Коледа и Щастлива Новата 2022 г. от целия екип на хор "Детска китка"!

Екатерина Алексиева на 10 г. от хор "Детска китка" с вокален педагог Николина Кърмазлийска и пианист Соня Запрянова към ЦПЛР ОДК-Пловдив представят арията "O mio bambbino caro" от операта "Джани Скики" на Джакомо Пучини. 

Децата от Вокално студио "Синтез" с ръководител Желязка Белчилова Ви пожелават светли и споделени празници! Бъдете здрави!

На Първи ноември - Денят на българските будители децата от Вокално студио “Синтез” отдават своята почит към делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал.

Чрез музикалния си поздрав те благодарят и на съвременните будители, тласкащи ги да откриват нови хоризонти, да общуват и да се обединяват с другите по света. 

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, ДЕЦА И УЧЕНИЦИ,

Общински детски комплекс – Пловдив стартира новата учебна година на 1 октомври 2021 г.

С графиците на заниманията по интереси за трите области „Науки и технологии“, „Изкуства“ и „Спорт“ и ръководителите на групи можете да се  запознаете на интернет – страницата на институцията www.odk-plovdiv.com, в секция „Области“, „Графици“.

Бихте могли да направите проверка за това в коя група е Вашето дете като пишете на електронните пощи на ръководителите на групите, публикувани в секция „За нас“, „Екип“.

Напомняме Ви, че заниманията по интереси се провеждат при строго спазване на Мерките за ограничаване на рисковете от разпространение на COVID – 19 в ЦПЛР – ОДК – Пловдив и Насоките за обучение/занимания и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в Центровете за подкрепа за личностно развитие на МОН.

Същите са публикувани в секция „Документи“ и са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ  за всички на територията на институцията – служители/работници, деца/ученици, родители, придружители, външни лица и др.

В тази връзка разчитаме на Вашето отговорно отношение.

За допълнителна информация и/или въпроси, които касаят Вас и Вашите деца можете да пишете и на електронната поща на институцията info@odk-plovdiv.com или да се обадите на телефон 032/ 65 14 17.

Нека да си пожелаем здраве, и една спокойна и ползотворна  учебна година, изпълнена с много вдъхновения, изяви и  успехи на нашите деца и ученици!

ОЧАКВАМЕ ВИ!

 

От ръководството на ОДК - Пловдив

Школата по дизайн и приложни изкуства реализира своя проект наречен „Лого”

Той премина през няколко етапа. Първо беше идейният проект, после изпълнение в материал и за финал монтиране на произведеното на фасадата на сградата на ОДК. В проекта взеха участие ученици от втора, трета и четвърта група на школата на възраст между 10 и 17 години. Получихме знания какво е декорация и лого, как се проектират и изпълняват. Научихме се да обработваме стиропор и гипс. Проекта ще има продължение. 

26.07.2021 г. СЪОБЩЕНИЕ: Две нови школи се разкриват от началото на новата учебна година в ЦПЛР – ОДК – Пловдив: школа по компютърно програмиране за деца и школа по триатлон. (за подробности - моля кликнете върху бутона за разгъващ се текст)

Школата по Компютърно програмиране е предназначена за ученици от 3., 4. и 6. Клас, като целта на обучението е да се изградят основите на информатиката.  Децата ще се научат да пишат на един от най-дружелюбните езици за програмиране С++, който освен, че ще им помогне да усвоят лесно най-известните математически алгоритми ще им даде и поле за изява на националната олимпиада по информатика, както и съпътстващите я турнири и състезания.

Триатлонът за деца в ученическа възраст допринася за разностранното развитие на детския организъм, за укрепване и развитие на дихателните функции и кръвообращение, за закаляване, развитие на координацията и издръжливостта на децата. Децата придобиват знания и умения за за трите дисциплини в спорта триатлон – плуване, колоездене и бягане.

Обучението в ЦПЛР – ОДК – Пловдив  е напълно БЕЗПЛАТНО. Приемът в школите на ОДК се осъществява чрез подаване на заявление по образец, което може да бъде получено на хартиен носител в сградата на институцията на адрес гр. пловдив, бул. Шести септември 193, или да бъде изтеглено от официалната уеб страница на ОДК – www.odk-plovdiv.com.

За допълнителна информация можете да се обадите на телефон 032 65 14 17 или да ни пишете на имейл: info@odk-plovdiv.bg

Очакваме ви!

В света на приказките с Общинския детски комплекс – Пловдив

Общинският детски комплекс – Пловдив обявява литературен конкурс „Приказка от мен за теб“. В конкурса могат да участват и деца, и баби, и дядовци. Очакваме вашите истории на адрес prikazkaodk@abv.bg.

В началото на есента професионално жури ще избере най-интересните приказки. Малките художници от школата по изобразително изкуство към ОДК – Пловдив ще ги илюстрират. Класираните текстове и илюстрациите към тях ще бъдат публикувани на сайта на ОДК, а най-добрите приказки ще намерят място на страниците на вестник „Марица“.

Регламент на конкурса:

Тема: „Приказка от мен за теб“

Възраст: без ограничение – деца, баби и дядовци

Жури: Александър Секулов, Ина Иванова, Елеонора Пенева, Елена Левашка и Ваня Чернева

Литературен жанр – приказка, задължително изискване е конкурсните произведения да не са публикувани преди и да не превишават 2 страници формат А4, с шрифт Times new roman, размер 12  пункта. Творбите се изпращат  на електронен адрес prikazkaodk@abv.bg  до 30 август 2021 година.

В конкурса могат да участват с една приказка автори, пишещи на български език,  като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си  имена, година на раждане, електронна поща и телефон. Допускат се и творби, създадени от авторски екип. В писмата, съдържащи колективни приказки, трябва да са посочени данните на всеки от авторите.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени през последната седмица на месец септември 2021 година  на електронния сайт на ЦПЛР – ОДК – Пловдив.

Най-добрите приказки в конкурса ще бъдат публикувани на сайта на ЦПЛР – ОДК – Пловдив, а приказките победители ще намерят място на страниците на вестник „Марица“.

Организатори на събитието са ръководителите на школата по БЕЛ „Веди“ и школата по творческо писане „Джани Родари“ към ОДК – Пловдив. 

Спортен празник на ЦПЛР – ОДК – Пловдив 

Активност, спортна дисциплина, концентрация, самоконтрол...... все личностни качества, които днес, децата от спортните школи на Общински детски комплекс - Пловдив демонстрираха на спорния празник. Същият се проведе на 06.06.2021 г. на спортните игрища на Младежкия център и сега е момента да изкажем благодарност на екипа на центъра за съдействието и подкрепата.

С много позитивни емоции и настроение ни заредиха децата от  школите по художествена гимнастика, акробатика, спортна гимнастика,, бойни изкуства, волейбол, мажоретен състав, спортна стрелба, шахмат, академично гребане, плуване.

Нека да благодарим на ръководителите на школите за усилията и труда им. 

ПФК ЛОКОМОТИВ

Пловдив

участва в спортния празник на школата

по футбол

към

Център за подкрепа

за личностно развитие

Общински детски комплекс Пловдив,

който се проведе

по повод на

1 юни – Денят на детето.

От представителния тим на “черно-белите” присъстваха Илко Пиргов и Николай Николаев. Двамата загряха десет минути с децата от комплекса, а впоследствие изиграха кратка приятелска среща, която породи много усмивки.

Празникът уважиха Г-н Титюков, Зам . – кмет община Пловдив, Донка Щилянова – началник на отдел „Образование“, футболните легенди Атанас Узунов и Петър Зехтински, спортният директор на Локомотив Георги Иванов, Димитър Палазов - директор на ДЮШ, Христо Златински - треньор в ДЮШ.

Честит 1 юни

ВГ "Бамбини" при ЦПЛР – ОДК – Пловдив представи своя концерт  подарък „ОТ ДЕЦА ЗА ДЕЦА“, предназначен специално за децата, които са в лечебното заведение на детската клиника в УМБАЛ "Свети Георги". Благородната инициатива е на Вокална група "Бамбини", която е носител на Награда „Пловдив“ в категория „Произведение на изкуството, предназначено за деца“. В инициативата се включи и школата по дизайн и хоби с ръководител Мария Катилева, която дари на детската клиника кукли, изработени от децата на школата.

Получи се страхотен празник и добро настроение!

Добротворци

Талантливите фотографи и дизайнери на ОДК – Пловдив и сладкопойните ни „Бамбини“ в Деня на детето зарадваха малките пациенти в детските отделения на МБАЛ „Свети Мина“ и УМБАЛ „Свети Георги“.

Фотографската изложба ще остане да радва пациентите в МБАЛ „Свети Мина“, а всички деца от отделенията на болниците получиха кукла или авторска фотография.

Прелестните „Бамбини“ направиха празника още по-красив.

Над 180 деца от  школи и формации към ЦПЛР – ОДК – Пловдив, поздравиха пловдивчани по случай 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

На тържествена церемония, проведена на 21 май 2021 г. в Дома на културата „Борис Христов“,

на ВОКАЛНА ГРУПА „БАМБИНИ“ при Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Пловдив бе връчена „Награда Пловдив“ в раздел „Произведение на изкуството, предназначено за деца“.

В раздела имаше три номинации, като журито е оценило с най-висока оценка представения

от Вокална група „Бамбини“ тържествен концерт-спектакъл „Пеем за България“,

посветен на най-големия национален празник на България – 3 март.

Наградата получиха ръководителите на вокалната формация Снежка Донева и Димитър Донев.

Да е честита наградата „Пловдив“ на Вокална група „Бамбини“.

„Изключително вълнуващ момент. За мен наградата „Пловдив“ е най-престижната награда и съм горда и щастлива, че наши колеги са нейни носители. Това е награда за професинализма на г-жа Донева и г-н Донев, награда за таланта на децата на  „Бамбини“, за усилията и труда, за отношението към изкуството“, коментира непосредствено след събитието по връчване на наградите, г-жа Мурадова, директор на Общинския детски комплекс – Пловдив. 

Уважаеми родители,

Уважаеми деца и ученици,

От 17 май 2021 г. заниманията по интереси в школите и клубовете на ЦПЛР – ОДК се провеждат присъствено при стриктно спазване на противоепидемичните мерки - носене на защитни маски за лице, спазване на физическа дистанция, хигиена на ръцете,  използване на не повече от 50 % от капацитета на кабинетите и залите, честото им проветряване и дезинфекция.

В сградите на ЦПЛР – ОДК е ограничен достъпът на родители и/или придружители на децата и в тази връзка разчитаме на Вашата отговорност.

За допълнителна информация относно дейността на ЦПЛР – ОДК, както и за записването на деца и ученици за новата учебна 2021/2022 година, може да ни пишете на електронната поща info@odk-plovdiv.com, на електронните пощи на ръководителите на групи, публикувани в секция „За нас“, „Екип“, както и да ни се обадите на тел. 032 65 14 17.


 С уважение,

Екипът на ЦПЛР - ОДК

Много празнични емоции и весело настроение царяха сред децата от школата „Дизайн и хоби“ при връчването на индивидуалните грамоти и подаръци за участието им в онлайн конкурса за коледна и новогодишна декорация. 

Конкурсът бе организиран от г-жа Мария Катилева, като основната идея бе да бъдат мотивирани децата в работата им в онлайн среда. 

Всяко дете получи и своя индивидуален подарък от ръководителя, съдържащ материали за работа в следващите занимания. 

Ако искате да осмислите свободното си време,  ако искате да развиете таланта си,  или да надградите знанията и  усъвършенствате уменията си, посетете Общински детски комплекс – Пловдив, и изберете Вашата школа, формация или клуб по интереси. 

Участието в заниманията по интереси в ЦПЛР – ОДК:

ОБЛАСТИ


Природо - математически профил

Хуманитарно - обществен профил 

Приложно - технически профил 



Музика 

Танци

Театър 

Изобразително и приложно изкуство  


Колективни спортове 

Индивидуални спортове 

Центърът за подкрепа за личностно развитие - Общински детски комплекс – Пловдив  е институция в системата на предучилищното и училищното образование, в която се организират и провеждат дейности по интереси в областите „Науки и технологии“, „Изкуства“ и  „Спорт“.

Центърът предлага позитивна образователна среда, стимулираща познавателните интереси и творческите способности условия на децата и учениците и  насърчаваща  тяхното цялостно развитие и пълноценна  реализация.