На Първи ноември - Денят на българските будители децата от Вокално студио “Синтез” отдават своята почит към делото на книжовниците, просветителите, борците за национално освобождение, съхранили през вековете духовните ценности на нацията и нейния морал.

Чрез музикалния си поздрав те благодарят и на съвременните будители, тласкащи ги да откриват нови хоризонти, да общуват и да се обединяват с другите по света.

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ, ДЕЦА И УЧЕНИЦИ,

Общински детски комплекс – Пловдив стартира новата учебна година на 1 октомври 2021 г.

С графиците на заниманията по интереси за трите области „Науки и технологии“, „Изкуства“ и „Спорт“ и ръководителите на групи можете да се запознаете на интернет – страницата на институцията www.odk-plovdiv.com, в секция „Области“, „Графици“.

Бихте могли да направите проверка за това в коя група е Вашето дете като пишете на електронните пощи на ръководителите на групите, публикувани в секция „За нас“, „Екип“.

Напомняме Ви, че заниманията по интереси се провеждат при строго спазване на Мерките за ограничаване на рисковете от разпространение на COVID – 19 в ЦПЛР – ОДК – Пловдив и Насоките за обучение/занимания и действия в условията на извънредна епидемична обстановка в Центровете за подкрепа за личностно развитие на МОН.

Същите са публикувани в секция „Документи“ и са ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ за всички на територията на институцията – служители/работници, деца/ученици, родители, придружители, външни лица и др.

В тази връзка разчитаме на Вашето отговорно отношение.

За допълнителна информация и/или въпроси, които касаят Вас и Вашите деца можете да пишете и на електронната поща на институцията info@odk-plovdiv.com или да се обадите на телефон 032/ 65 14 17.

Нека да си пожелаем здраве, и една спокойна и ползотворна учебна година, изпълнена с много вдъхновения, изяви и успехи на нашите деца и ученици!

ОЧАКВАМЕ ВИ!

От ръководството на ОДК - Пловдив

Школата по дизайн и приложни изкуства реализира своя проект наречен „Лого”

Той премина през няколко етапа. Първо беше идейният проект, после изпълнение в материал и за финал монтиране на произведеното на фасадата на сградата на ОДК. В проекта взеха участие ученици от втора, трета и четвърта група на школата на възраст между 10 и 17 години. Получихме знания какво е декорация и лого, как се проектират и изпълняват. Научихме се да обработваме стиропор и гипс. Проекта ще има продължение.

26.07.2021 г. СЪОБЩЕНИЕ: Две нови школи се разкриват от началото на новата учебна година в ЦПЛР – ОДК – Пловдив: школа по компютърно програмиране за деца и школа по триатлон. (за подробности - моля кликнете върху бутона за разгъващ се текст)

Школата по Компютърно програмиране е предназначена за ученици от 3., 4. и 6. Клас, като целта на обучението е да се изградят основите на информатиката. Децата ще се научат да пишат на един от най-дружелюбните езици за програмиране С++, който освен, че ще им помогне да усвоят лесно най-известните математически алгоритми ще им даде и поле за изява на националната олимпиада по информатика, както и съпътстващите я турнири и състезания.

Триатлонът за деца в ученическа възраст допринася за разностранното развитие на детския организъм, за укрепване и развитие на дихателните функции и кръвообращение, за закаляване, развитие на координацията и издръжливостта на децата. Децата придобиват знания и умения за за трите дисциплини в спорта триатлон – плуване, колоездене и бягане.

Обучението в ЦПЛР – ОДК – Пловдив е напълно БЕЗПЛАТНО. Приемът в школите на ОДК се осъществява чрез подаване на заявление по образец, което може да бъде получено на хартиен носител в сградата на институцията на адрес гр. пловдив, бул. Шести септември 193, или да бъде изтеглено от официалната уеб страница на ОДК – www.odk-plovdiv.com.

За допълнителна информация можете да се обадите на телефон 032 65 14 17 или да ни пишете на имейл: info@odk-plovdiv.bg

Очакваме ви!

В света на приказките с Общинския детски комплекс – Пловдив

Общинският детски комплекс – Пловдив обявява литературен конкурс „Приказка от мен за теб“. В конкурса могат да участват и деца, и баби, и дядовци. Очакваме вашите истории на адрес prikazkaodk@abv.bg.

В началото на есента професионално жури ще избере най-интересните приказки. Малките художници от школата по изобразително изкуство към ОДК – Пловдив ще ги илюстрират. Класираните текстове и илюстрациите към тях ще бъдат публикувани на сайта на ОДК, а най-добрите приказки ще намерят място на страниците на вестник „Марица“.

Регламент на конкурса:

Тема: „Приказка от мен за теб“

Възраст: без ограничение – деца, баби и дядовци

Жури: Александър Секулов, Ина Иванова, Елеонора Пенева, Елена Левашка и Ваня Чернева

Литературен жанр – приказка, задължително изискване е конкурсните произведения да не са публикувани преди и да не превишават 2 страници формат А4, с шрифт Times new roman, размер 12 пункта. Творбите се изпращат на електронен адрес prikazkaodk@abv.bg до 30 август 2021 година.

В конкурса могат да участват с една приказка автори, пишещи на български език, като потвърдят авторството на изпратените материали с трите си имена, година на раждане, електронна поща и телефон. Допускат се и творби, създадени от авторски екип. В писмата, съдържащи колективни приказки, трябва да са посочени данните на всеки от авторите.

Резултатите от конкурса ще бъдат обявени през последната седмица на месец септември 2021 година на електронния сайт на ЦПЛР – ОДК – Пловдив.

Най-добрите приказки в конкурса ще бъдат публикувани на сайта на ЦПЛР – ОДК – Пловдив, а приказките победители ще намерят място на страниците на вестник „Марица“.

Организатори на събитието са ръководителите на школата по БЕЛ „Веди“ и школата по творческо писане „Джани Родари“ към ОДК – Пловдив.

Спортен празник на ЦПЛР – ОДК – Пловдив

Активност, спортна дисциплина, концентрация, самоконтрол...... все личностни качества, които днес, децата от спортните школи на Общински детски комплекс - Пловдив демонстрираха на спорния празник. Същият се проведе на 06.06.2021 г. на спортните игрища на Младежкия център и сега е момента да изкажем благодарност на екипа на центъра за съдействието и подкрепата.

С много позитивни емоции и настроение ни заредиха децата от школите по художествена гимнастика, акробатика, спортна гимнастика,, бойни изкуства, волейбол, мажоретен състав, спортна стрелба, шахмат, академично гребане, плуване.

Нека да благодарим на ръководителите на школите за усилията и труда им.

ПФК ЛОКОМОТИВ

Пловдив

участва в спортния празник на школата

по футбол

към

Център за подкрепа

за личностно развитие

Общински детски комплекс Пловдив,

който се проведе

по повод на

1 юни – Денят на детето.

От представителния тим на “черно-белите” присъстваха Илко Пиргов и Николай Николаев. Двамата загряха десет минути с децата от комплекса, а впоследствие изиграха кратка приятелска среща, която породи много усмивки.

Празникът уважиха Г-н Титюков, Зам . – кмет община Пловдив, Донка Щилянова – началник на отдел „Образование“, футболните легенди Атанас Узунов и Петър Зехтински, спортният директор на Локомотив Георги Иванов, Димитър Палазов - директор на ДЮШ, Христо Златински - треньор в ДЮШ.

Честит 1 юни

ВГ "Бамбини" при ЦПЛР – ОДК – Пловдив представи своя концерт подарък „ОТ ДЕЦА ЗА ДЕЦА“, предназначен специално за децата, които са в лечебното заведение на детската клиника в УМБАЛ "Свети Георги". Благородната инициатива е на Вокална група "Бамбини", която е носител на Награда „Пловдив“ в категория „Произведение на изкуството, предназначено за деца“. В инициативата се включи и школата по дизайн и хоби с ръководител Мария Катилева, която дари на детската клиника кукли, изработени от децата на школата.

Получи се страхотен празник и добро настроение!

Добротворци

Талантливите фотографи и дизайнери на ОДК – Пловдив и сладкопойните ни „Бамбини“ в Деня на детето зарадваха малките пациенти в детските отделения на МБАЛ „Свети Мина“ и УМБАЛ „Свети Георги“.

Фотографската изложба ще остане да радва пациентите в МБАЛ „Свети Мина“, а всички деца от отделенията на болниците получиха кукла или авторска фотография.

Прелестните „Бамбини“ направиха празника още по-красив.

Над 180 деца от школи и формации към ЦПЛР – ОДК – Пловдив, поздравиха пловдивчани по случай 24 май - Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност.

На тържествена церемония, проведена на 21 май 2021 г. в Дома на културата „Борис Христов“,

на ВОКАЛНА ГРУПА „БАМБИНИ“ при Център за подкрепа за личностно развитие – Общински детски комплекс – Пловдив бе връчена „Награда Пловдив“ в раздел „Произведение на изкуството, предназначено за деца“.

В раздела имаше три номинации, като журито е оценило с най-висока оценка представения

от Вокална група „Бамбини“ тържествен концерт-спектакъл „Пеем за България“,

посветен на най-големия национален празник на България – 3 март.

Наградата получиха ръководителите на вокалната формация Снежка Донева и Димитър Донев.

Да е честита наградата „Пловдив“ на Вокална група „Бамбини“.

„Изключително вълнуващ момент. За мен наградата „Пловдив“ е най-престижната награда и съм горда и щастлива, че наши колеги са нейни носители. Това е награда за професинализма на г-жа Донева и г-н Донев, награда за таланта на децата на „Бамбини“, за усилията и труда, за отношението към изкуството“, коментира непосредствено след събитието по връчване на наградите, г-жа Мурадова, директор на Общинския детски комплекс – Пловдив.

Уважаеми родители,

Уважаеми деца и ученици,

От 17 май 2021 г. заниманията по интереси в школите и клубовете на ЦПЛР – ОДК се провеждат присъствено при стриктно спазване на противоепидемичните мерки - носене на защитни маски за лице, спазване на физическа дистанция, хигиена на ръцете, използване на не повече от 50 % от капацитета на кабинетите и залите, честото им проветряване и дезинфекция.

В сградите на ЦПЛР – ОДК е ограничен достъпът на родители и/или придружители на децата и в тази връзка разчитаме на Вашата отговорност.

За допълнителна информация относно дейността на ЦПЛР – ОДК, както и за записването на деца и ученици за новата учебна 2021/2022 година, може да ни пишете на електронната поща info@odk-plovdiv.com, на електронните пощи на ръководителите на групи, публикувани в секция „За нас“, „Екип“, както и да ни се обадите на тел. 032 65 14 17.


С уважение,

Екипът на ЦПЛР - ОДК

Много празнични емоции и весело настроение царяха сред децата от школата „Дизайн и хоби“ при връчването на индивидуалните грамоти и подаръци за участието им в онлайн конкурса за коледна и новогодишна декорация.

Конкурсът бе организиран от г-жа Мария Катилева, като основната идея бе да бъдат мотивирани децата в работата им в онлайн среда.

Всяко дете получи и своя индивидуален подарък от ръководителя, съдържащ материали за работа в следващите занимания.

Ако искате да осмислите свободното си време, ако искате да развиете таланта си, или да надградите знанията и усъвършенствате уменията си, посетете Общински детски комплекс – Пловдив, и изберете Вашата школа, формация или клуб по интереси.

Участието в заниманията по интереси в ЦПЛР – ОДК:

  • е свободен избор на детето/ученика;

  • е БЕЗПЛАТНО;

  • осмисля свободното време на децата и учениците, включително и по време на ваканциите, и допринася за тяхното развитие;

  • е в извънучилищна среда;

  • е превантивна мярка срещу негативните фактори на социалната среда.

ОБЛАСТИ


Природо - математически профил

Хуманитарно - обществен профил

Приложно - технически профилМузика

Танци

Театър

Изобразително и приложно изкуство


Колективни спортове

Индивидуални спортове

Центърът за подкрепа за личностно развитие - Общински детски комплекс – Пловдив е институция в системата на предучилищното и училищното образование, в която се организират и провеждат дейности по интереси в областите „Науки и технологии“, „Изкуства“ и „Спорт“.

Центърът предлага позитивна образователна среда, стимулираща познавателните интереси и творческите способности условия на децата и учениците и насърчаваща тяхното цялостно развитие и пълноценна реализация.