РЕЗУЛТАТИ ОТ МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР "ИВАН САЛАБАШЕВ"

Уважаеми родители,

Наградите от състезанието „Иван Салабашев“ на учениците, които не са ги получили на официалното награждаване в София вече са в ЦПЛР – ОДК  - Пловдив . Адресът на който могат да се получат наградите е бул. „Шести септември“ 193.

При възникнали въпроси, свързани с наградите на участниците може да пишете на имейл nina_chakarova@odk-plovdiv.com  

Уважаеми родители,

Скъпи деца,

Националното класиране от последното издание на Математическия турнир “Иван Салабашев”, проведено на 2.12.2023 г. е публикувано на сайта на основния организатор и можете да се запознаете с резултатите и присъдените награди на адрес: www.math.bas.bg/salabashev/ 

Турнирът се провежда от секциите на Съюза на математиците в България, като организатори по места са различни институции, като за Пловдив един от съорганизаторите бе Настоятелството на ЦПЛР – ОДК – Пловдив.

Правилата и сроковете за различните дейности, свързани с провеждането му, публикуването на националното класиране, както и датата и мястото на награждаването се определят от основния организатор.

Можете да следите публикуването на актуална информация на сайта на Математическия турнир - https://nsybeva.wixsite.com/salabashev2015

При постъпването на актуална информация при нас, същата ще бъде незабавно публикувана и на сайта на ЦПЛР - ОДК.

IS-resultati_2023.pdf

УВАЖАЕМИ РОДИТЕЛИ,

СКЪПИ УЧЕНИЦИ,

 

Настоятелството на ЦПЛР – ОДК – Пловдив ще бъде организатор на МАТЕМАТИЧЕСКИ ТУРНИР “ИВАН САЛАБАШЕВ”.

Турнирът ще се проведе на 2 декември 2023 г. от 10 до 12 часа (за първи клас от 11 до 12 часа) в основната сграда на ЦПЛР  - ОДК, на адрес гр. Пловдив, бул. “Шести септември” 193. 

Темата за първи клас се състои от 10 задачи с избираем отговор. За верен отговор на задачи от 1 до 5 включително се дават 4 точки, а за верен отговор на задачи от 6 до 10 се дават по 8 точки.

Всяка от темите за класове 2., 3., 4., 5., 6., 7. и общата тема за 8.-9. клас се състои от 15 задачи.  Първите 10 са с избираем отговор, а последните 5 са със свободен отговор – число. За верен отговор на задачи от 1 до 5 включително се дават 2 точки, за верен отговор на задачи от 6 до 10 включително се дават 4 точки и за верен отговор на задачи от 11 до 15 се дават по 6 точки.

Общата тема за класова 10., 11. и 12. се състои от три задачи, всяка от които се оценява от 0 до 7 точки. 

Всеки ученик, при явяване на състезанието представя декларация за съгласие за публикуване на резултатите, за да бъде включен във файла с резултатите с код и име. За ученици без декларация в официалните резултати ще бъде публикуван само кода. 

Декларация за съгласие за публикуване на резултатите може да бъде свалена от  следния линк:  

Победителите ще бъдат наградени с медали, грамоти и математическа литература. Датата на награждаването ще бъде обявена до 20 декември 2023 г.

След извършване на плащането, следва да се попълни следната Регистрационна форма - ТУК.

На 01.12.2023 г. до 12.00 часа, на сайта на ЦПЛР - ОДК, ще бъде публикувана информация за организацията на състезанието.

При възникнали въпроси, свързани с провеждане на състезанието може да пишете на имейл nina_chakarova@odk-plovdiv.com  или да се обадите на телефон 032 65 14 17.